Kopparbergs Svagdricka

Glöggrecept

Svagdrickan är det som gjorde att Kopparbergs Bryggeri bildades 1882. Samma recept lever vidare idag. Kopparbergs Svagdricka finns i matbutiker runt om i landet och förra året tog vi tillsammans med Matgeek fram ett glöggrecept med Kopparbergs Svagdricka.

HEMGJORD glögg på mindre än 48 timmar

1.5 l Kopparbergs Svagdricka
5 g Ingefära
1 st Pomeransskal (finns att köpa i matbutiker)
5 st Nejlikor
1/2 näve Muskotblomma (finns att köpa i matbutiker)
1/2 krm Kardemumma
1 st Kanelstång
0.5 dl koncentrerad svartvinbärssaft
Russin efter önskemål

  1. Häll svagdrickan i en stor kastrull – tänk på att den kommer att skumma
    ordentligt när den kokar upp.
  2. Tillsätt samtliga kryddor.
  3. Koka upp och låt sjuda utan lock i cirka 30 minuter. Den ska inte koka
    utan bara sjuda.
  4. Ta av från värmen, låt svalna och sätt därefter in i kylen minst över
    natten men gärna ett dygn.
  5. Sila av och rör därefter ner svartvinbärssaften.
  6. Tillsätt russin efter smak som gärna får ligga och dra ett dygn i glöggen.
  7. Servera glöggen rykande het.

 

Du hittar Kopparbergs Svagdricka på Coop, ICA, Hemköp, City Gross, Willys.

Se även detta glögginlägg med Matgeek: