SIAL-mässan

Ändamålet med resan var självklart inte bara själva mässan, utan jag passade även på att ha en hel del internationella möten. Dels för att de var på plats, men även för att det är en mycket bra plats för möten.

SIAL är en av de största mat- och dryckesmässorna i Europa. Den turas om att arrangeras vartannat år med ANUGA i Köln.

Det som slog mig när jag kom dit var hur mycket försämrat det blivit allmänt på dryck kontra mat. Senast jag var där var väl ett tiotal år sedan och då var de riktigt bra på dryck, nu var det långt ifrån vad jag förväntade mig. Det kan bero på att för 10-15 år sedan fanns det fler bryggerier och ciderier, dessa har numera blivit uppköpta av större aktörer. Tyvärr får man nog vänja sig vid att det kommer att vara på denna nivå.

De som besökte mässan för matdelen däremot måste ha jublat, för där fanns det hur många utställare som helst och när jag pratade med dem så var de jättenöjda med mässan.

Trevlig helg!

Peter Bronsman, VD Kopparbergs Bryggeri AB

Peter Bronsman